برای یافتن پاسخ این سوال و آشنایی با تلفن سانترال، ابتدا لازم است کمی اطلاعات در مورد دستگاه سانترال بدست آورید. بطور کلی دستگاه سانترال مانند یک مخابرات داخلی کوچک عمل می کند که خطوط داخلی یک شرکت یا مجموعه را به یکدیگر متصل کرده و ارتباط را بین آن ها برقرار می سازد. دستگاه های سانترال انواع مختلفی دارند و کاربردها و ویژگی های متفاوتی را بسته به نوعشان به کاربر ارائه می دهند.
اکنون که اطلاعات لازم را در مورد دستگاه های سانترال بدست آوردید، می توانیم در مورد سوال اصلی، یعنی «تلفن سانترال چیست؟»، بحث کنیم.
تلفن سانترال(Business Phone)، یکی از اجزای اصلی شبکه سانترال است که امکان اتصال چند خط تلفن بصورت همزمان را داراست و برای ارتباط گرفتن با خطوط دیگرِ متصل به شبکه سانترال مورد استفاده قرار می گیرد. کارایی هایی که تلفن های سانترال به کاربر ارائه می دهند، با توجه به نوعشان و با توجه به مدل دستگاه سانترال استفاده شده متفاوت است؛ اما وجه مشترک تمامی تلفن ها و شبکه های سانترال و پایه ای ترین کاربرد آن ها، این است که می توانید یک شبکه ی داخلی ایجاد کنید و تماس های ورودی را به خطوط دیگرِ متصل به شبکه سانترال انتقال دهید.
تفاوت تلفن سانترال با تلفن معمولی
کاربرد اصلی تلفن سانترال و بطور کلی شبکه سانترال زمانی مشخص می شود که یک کسب و کار یا یک مجموعه بزرگ داشته باشید که روزانه صدها نفر با شما تماس بگیرند و شما می بایست توانایی پاسخگویی به همه ی آن ها و برآورده کردن مطالباتشان را داشته باشید. اگر بخواهید از تلفن های معمولی استفاده کنید، چاره ای ندارید جز اینکه تعداد زیادی گوشی تلفن و منشی بکار بگیرید تا بتوانند پاسخگوی تمام تماس گیرندگان باشند و نیازهای آنان را رفع کنند. اما راه آسانتری هم برای این امر وجود دارد؛ استفاده از شبکه سانترال.
همانطور که گفته شد، شبکه سانترال امکان متمرکز کردن چند خط تلفن روی یک گوشی تلفن و ارتباط دادن آن ها به خطوط داخلی و خارجی دیگر را به شما می دهد که با بکارگیری آن، می توانید در وقت و هزینه های خود تا حد زیادی صرفه جویی کنید. علاوه بر این، تلفن های سانترال بسته به مدلشان، امکانات جانبی دیگر نظیر منشی تلفنی، ضبط مکالمات، Call forwarding، ایجاد صف انتظار، مدیریت و نظارت روی خطوط متصل و … را به شما ارائه می دهند که با توجه به نیازتان می توانید از آن ها بهره برده و راندمان مجموعه خود را بالا ببرید. تا اینجای مطلب، پاسخ جامعی به سوال «تلفن سانترال چیست؟» داده شد. در ادامه، به بررسی مزایا و انواع مختلف تلفن سانترال می پردازیم.
مزایای تلفن سانترال
گفتیم که تلفن های سانترال با توجه به نوعشان، امکانات و مزایای مختلفی را به کاربران ارائه می دهند؛ برخی از این مزایا به شرح زیر می باشند:
- ایجاد یک بستر ارتباطی داخلی کاملا رایگان برای کارمندان مجموعه
- امکان ایجاد صف انتظار در مواقع شلوغی خطوط و جلوگیری از از دست رفتن مشتریان
- ضبط مکالمات تلفنی، بسته به میزان حافظه تلفن های سانترال
- بهره مندی از منشی تلفنی اتوماتیک و پیشرفته که به سهولت امور تا حد زیادی کمک می کند
- انتقال تماس گیرندگان به اپراتور مورد نظر
انواع تلفن سانترال
تلفن های سانترال به 4 دسته کلی تقسیم می شوند:
تلفن آنالوگ، تلفن دیجیتال، تلفن هایبرید، تلفن تحت شبکه
تلفن سانترال آنالوگ:
این نوع از تلفن های سانترال، ساده ترین نوع آن ها هستند که از طریق یک زوج سیم به شبکه سانترال متصل می شوند. مدل های TS500 و TS580 تلفن پاناسونیک در این دسته قرار می گیرند که در مقایسه با مدل های پیشرفته تر این نوع تلفن ها، امکانات کمتری را به کاربر ارائه می کنند و از ویژگی های آن ها، می توان به قابلیت Caller ID و دفترچه تلفن داخلی اشاره کرد.
تلفن سانترال دیجیتال:
این مدل از تلفن های سانترال نیز از طریق یک زوج سیم ارتباطی به شبکه سانترال متصل می شوند و این قابلیت را دارند که بطور همزمان، صدا و دیتا را ارسال و دریافت کنند. قابلیت دیگر تلفن های سانترال دیجیتال این است که به کمک آن ها می توانید گوشی دیجیتال را از طریق درگاه خروجی به یکدیگر متصل کنید و ارتباط ساده تری بین دو گوشی به وجود آورید.
تلفن سانترال هایبرید:
این مدل از تلفن ها نیز نوع دیگری از تلفن های سانترال هستند که قابلیت اتصال به شبکه سانترال از طریق دیتا را نیز دارند. تلفن های سانترال هایبرید قابل برنامه ریزی هستند و می توان ویژگی هایی مانند منشی تلفنی، ضبط مکالمات و یا شماره گیری سریع را روی آن ها برنامه ریزی کرد و مورد استفاده قرار داد.
تلفن سانترال تحت شبکه:
گوشی های تلفن سانترال تحت شبکه IP، پیشرفته ترین نوع تلفن های سانترال هستند که امکان اتصال به اینترنت و دسترسی به شبکه ی IP را برای شرکت ها و سازمان ها فراهم می کنند. این نوع از تلفن های سانترال علاوه بر ایجاد تماس های تلفنی ساده، امکانات پیشرفته ای از قبیل ارسال و دریافت داده های متنی، صوتی و تصویری و انواع فایل ها را نیز به کاربر ارائه می کنند.
عوامل موثر و نکات مهم هنگام انتخاب و خرید تلفن سانترال
پیش از انتخاب تلفن سانترال مناسب خود، باید نکاتی را مد نظر قرار دهید که در ذیل به آن ها پرداخته شده است:
توجه به نوع تلفن سانترال، آگاهی از ویژگی هایی که تلفن سانترال مورد نظر به شما ارائه می دهد، مقیاس پذیری تلفن و قابلیت ست کردن آن با دستگاه سانترال های مختلف، نوع اتصال تلفن(ثابت یا VoIP)، حافظه ضبط و نگهداری مکالمات، هزینه نگهداری، امکان اتصال به گوشی های هوشمند و غیره.
جمع بندی و نتیجه گیری
امروزه، تلفن های سانترال و بطور کلی شبکه های سانترال نقش مهمی در سازمان ها و مجموعه های بزرگ بازی می کنند و پرداختن به امور و رسیدگی به ارتباطات و رفع نیاز مشتریان بدون بهره بردن از این تکنولوژی تقریبا غیر ممکن است. اگر شما هم مالک یک شرکت یا یک مجموعه بزرگ هستید و نیاز دارید تا ارتباطی موثر و پویا بین کارمندان و مشتریانتان بوجود آورید، پیشنهاد ما این است که هرچه سریع تر اقدام به تهیه دستگاه و تلفن سانترال مناسب خود کرده و با راه اندازی یک شبکه سانترال در مجموعه خود، به بازدهی و کارآیی هرچه بیشتر کسب و کارتان کمک کنید. لازم به ذکر است که شما عزیزان می توانید با مراجعه به وبسایت فروشگاه پرتو الکامپ، انواع تلفن سانترال پاناسونیک و دستگاه سانترال پاناسونیک را با تضمین قیمت و کیفیت خریداری نمایید.