مقاله

آیا تلفن سانترال را می‌توان به تلفن معمولی تبدیل کرد؟

سانترال

امروزه شرکت‌ها و سازمان‌ها برای ارتباط بین کارمندان، خطوط شهری را به دستگاه سانترال متصل می‌کنند. اما این دستگاه چه کاربردی دارد؟ چه مدل‌های مختلفی دارد؟ چگونه می‌توان تلفن معمولی را به سانترال تبدیل کرد؟ و یا آیا امکان دارد تا تلفن سانترال پاناسونیک به تلفن معمولی تبدیل شود؟ در این مقاله به این سوالات به طور کامل پاسخ داده‌ایم. برای آشنایی با این دستگاه تلفن حتما ادامه مقاله را مطالعه نمایید.

دستگاه سانترال چیست؟

قبل از پاسخ به سوال “آیا تلفن سانترال را می‌توان به تلفن معمولی تبدیل کرد؟” باید اول بدانیم سانترال و دستگاه تلفن سانترال چه هستند و چه ویژگی‌هایی دارند. دستگاه سانترال به عنوان مرکز و هسته اصلی دستگاه‌‌های تلفن سانترال عمل می‌کند. بعد از اتصال خطوط شهری، این خطوط وارد این دستگاه شده و به داخلی‌های مورد نیاز برای بخش و کارمندان می‌شود.

چند مدل دستگاه سانترال وجود دارد؟

دستگاه سانترال به دو مدل کم ظرفیت و پر ظرفیت تقسیم می‌شود. سانترال‌های کم ظرفیت یک انتخاب مناسب برای شرکت‌ها و مجموعه‌های کوچک می‌باشد.زیرا این دستگاه هزینه کمتری داشته و تنظیم آن آسان است. اما سانترال‌های پرظرفیت برای شرکت‌های بزرگ استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها می‌توانند خطوط شهری بیشتری را پشتیبانی کنند و داخلی‌های زیادی را ایجاد کنند. البته دستگاه‌های سانترال از نظر عملکرد نیز به دو مدل آنالوگ و تحت شبکه نیز تقسیم می‌شوند. بهترین سانترال موجود در ایران پاناسونیک می‌باشد.

مزایای سانترال چیست؟

با استفاده از سانترال می‌توانید تماس‌ها را به راحتی مدیریت کرده و حتی تماس‌های خارج از محدوده را به دلخواه مسدود کنید. همچنین شما می‌توانید یک اپراتور گویا راه‌اندازی کرده تا هیچ تماسی را از دست ندهید. با راه‌اندازی اپراتور گویا، می‌توانید تمام تماس‌ها را در یک صف قرار داده و به نوبت به آن‌ها پاسخ دهید. از دیگر مزیت‌های دستگاه سانترال می‌توان به ضبط پیام خوش‌آمدگویی نیز اشاره کرد.

تلفن سانترال

چرا باید از تلفن سانترال استفاده کنیم؟

تلفنی که به دستگاه سانترال متصل می‌شود، تلفن سانترال نام دارد. این نوع تلفن‌ها امکانات بیشتری نظیر انتقال تماس‌ها به خطوط آزاد و اتصال همزمان چند خطوط شهری را  دارا می‌باشند. در نتیجه سازمان‌ها و شرکت‌ها برای مدیریت تماس‌های خود حتما به دستگاه سانترال و تلفن‌های سانترال نیاز دارند. البته امکانات و ویژگی‌های تلفن سانترال فقط این دو مورد نیستند و دلایل زیادی وجود دارد که باید سازمان‌ها و شرکت‌ها از تلفن سانترال استفاده کنند. در ادامه امکانات و دیگر قابلیت‌های تلفن سانترال را بررسی می‌کنیم:

  • تلفن سانترال در دو مدل اپراتوری و مدیریتی ساخته می‌شود. مدل مدیریتی این نوع تلفن، می‌تواند روی دستگاه سانترال تنظیمات انجام دهد. تنظیمات قابلیت‌هایی همچمون منشی تلفنی، تلفن گویا، تلفن گویا، ضبط مکالمات و مدیریت ارتباطی خطوط داخلی و شهری توسط تلفن سانترال قابل انجام می‌باشد.
  • یکی دیگر از امکاناتی که در تلفن سانترال وجود دارد، تنظیم ساعات کاری می‌باشد. با تعریف ساعات کاری دیگر در خارج از زمان تعیین شده دیگر امکان ارتباط وجود ندارد.
  • با استفاده از تلفن‌های سانترال می‌توان کنفرانس تلفنی را نیز برگزار نمود. تلفن سانترال این امکان را در اختیار شرکت و کارمندان قرار می‌دهد تا بتوانند به صورت گروهی مکالمات را دریافت کنند.
  • تلفن‌های سانترال به زمان سنج مجهز هستند و می‌توانند زمان مکالمه را به دقت محاسبه و بررسی کنند. این زمان سنجی به مدیر شرکت کمک می‌کند تا میزان فعالیت اپراتورهای پاسخگو تلفن را مشاهده کرده و از بازدهی کار کارمندان باخبر شوند.
  • تلفن‌های سانترال به گونه‌ای طراحی و تولید شده‌اند که بتوان برای یکسری از کارها برنامه ریزی کرد. این دستگاه‌ها دارای دکمه‌های برنامه‌ریزی هستند که در صورت فشرده‌شدن این کلیدها دقیقا همان برنامه‌ریزی اجرا می‌شود که روی آن اجرا شده‌است.
  • در اکثر مدل‌های تلفن سانترال، میتوان هدست را به آن‌ها متصل کرد. یکی از مزایای این ویژگی این است که دیگر نیاز نیست اپراتور، تلفن را با دست نگه دارد و با هدست و به راحتی می‌تواند به تماس‌ها پاسخ دهد.
  • تلفن‌های معمولی به یک خط شهری متصل شده و صدا را به وسیله سیگنال‌ها و خطوط تلفن آنالوگ انتقال می‌دهند. اما تلفن سانترال جزء دستگاه‌های خاص تلفن هستند که می‌توانند به صورت همزمان چندین خط شهری را پوشش دهند. یک تلفن سانترال برخلاف تلفن‌های معمولی حاوی کلیدهایی به نام PBX و KTS می‌باشد.

مدل‌های مختلف تلفن سانترال

تلفن‌های سانترال در مدل‌های مختلفی طراحی و تولید می‌شوند. در ادامه مدل‌های این دستگاه تلفن را معرفی کرده و ویژگی‌های هرکدام را بیان می‌کنیم:

  • تلفن سانترال هایبرید: تلفن هایبرید با نیاز به یک زوج سیم برای انتقال صدا و یک زوج سیم برای انتقال دیتا دارد.
  • تلفن سانترال دیجیتال: تلفن دیجیتال از نظر ظاهر و عملکرد مانند تلفن هایبرید می‌باشد، با این تفاوت که فقط با دو رشته سیم برای انتقال دیتا کار می‌کند.
  • تلفن سانترال تحت شبکه: تلفن سانترال تحت شبکه بر روی مراکز سانترال نرم افزاری یا تحت شبکه استفاده می‌شود. این تلفن نیز از لحاظ ظاهری مانند دو مدل قبلی است. اما کاربرد آن کاملا متفاوت می‌باشد. تلفن سانترال تحت شبکه به شبکه محلی موجود در شرکت متصل می‌شود. در این مدل تلفن، صدا از طریق کابل شبکه منتقل خواهدشد.
  • تلفن سانترال دکت: تلفن دکت از نظر ظاهری کاملا با سایر مدل‌ها متفاوت است. این نوع تلفن به صورت سیمی طراحی و تولید شده و فقط روی مراکز سانترال کاربرد دارد. طریقه نصب این تلفن به این صورت است که باید یک آنتن دکت در سازمان قرار بگیرد. سپس آنتن به دستگاه سانترال متصل شده و تلفن‌های دکت نیز به آنتن دکت متصل می‌شوند.

نحوه اتصال تلفن شهری به سانترال

چگونه باید خط تلفن شهری را به سانترال متصل نمود؟

همانوطر که گفتیم، دستگاه‌های سانترال دارای دو مدل کم ظرفیت و پرظرفیت هستند.در سانترال کم ظرفیت، تلفن‌ها شامل حداکثر 8 خط شهری و 24 خط داخلی می‌باشند. سانترال‌های پرظرفیت امکانات و ویژگی‌های بیشتری دارد و خطوط تلفنی شهری و داخلی بیشتری را پشتیبانی می‌کنند. نحوه اتصال تلفن شهری به سانترال کم ظرفیت و پرظرفیت متفاوت است. برای تنظیم سانترال کم ظرفیت از تلفن مدیریتی استفاده می‌‌شود. اما دستگاه‌های پرظرفیت، از طریق اتصال به نرم افزار و کامپیوتر راه‌اندازی و برنامه ریزی می‌شود.

بعد از آشنایی با تلفن سانترال و امکانات آن، نوبت به توضیح اتصال خط تلفن شهری به سانترال می‌رسد. اتصال خط تلفن شهری به سانترال در دو مرحله سخت افزاری و نرم افزاری صورت میگیرد. در مرحله سخت افزاری باید خطوط تلفن وارد باکس سانترال شود. بعد از انجام مرحله سخت افزار، نوبت به تنظیمات نرم افزاری می‌رسد. یعنی باید خطوط شهری برای داخلی‌ها آزاد شود.

نحوه اتصال خط شهری به تلفن سانترال به صورت مرحله به مرحله

در این قسمت نحوه اتصال خط شهری به یکی از سانترال‌های مهم و باکیفیت یعنی سانترال پاناسونیک 824 را بیان می‌کنیم. برای اتصال خط شهری به سانترال پاناسونیک 824 مراحل زیر را باید به ترتیب دنبال کنید:

1- برای انجام بخش نرم افزاری، باید به بخش برنامه ریزی دستگاه برویم. برای رفتن به بخش برنامه ریزی دستگاه، کلید PROGRAM روی تلفن سانترال را فشرده  و #* را به همراه رمز وارد نمایید. به صورت پیش فرض رمز دستگاه #*1234 می‌باشد. اما اگر رمز عبور را تغییر داده‌اید بتدا #* را وارد کرده وسپس رمز دستگاه را وارد نمایید.

2- بعد از وارد شدن به قسمت برنامه ریزی و مدیریت، با زدن کد 400 می‌توانید برای اتصال خط تلفن شهری و یا قطع آن اقدام نمایید.

3- بعد از فشردن دکمه 400 یک پیام CO CONNECTION روی تلفن نمایش پیدا می‌کند. با زدن دکمه SP-PHONE وارد منوی انتخاب گزینه شوید. بعد از این مرحله می‌توان روی صفحه نمایشگر تلفن، خط مورد نظر را انتخاب کنید. برای تغییر تنظیمات خط تلفن، کافیست شماره خط تلفن که قصد تغییر آن را داریم، با اعداد و کلیدها وارد کنیم. زمانی که خط انتخاب شد، اطلاعات آن نمایش پیدا می‌کند. Connect به معنای اتصال و not connect به این معناست که خط تلفن شهری به سانترال متصل نیست.

4- برای اتصال خط شهری به تلفن سانترال و یا قطع آن، فقط باید کلید Auto DNS را فشار دهیم. سپس با استفاده از store اطلاعات را ذخیره کرده و با HOLD از قسمت برنامه ریزی خارج می‌شویم.

زمانی که تنظیمات بالا را انجام دادید، خطوطی که تعریف نشده‌اند، از دسترسی داخلی‌ها خارج می‌شوند. یعنی کارمندان فقط به خط‌های دسترسی دارند که فعال بوده و علاوه بر اینکه به سانترال متصل هستند، از لحاظ نرم افزاری تنظیم شده و در دستگاه سانترال فعال شده‌‌اند.

آیا میتوان سانترال را به تلفن معمولی تبدیل کرد؟

آیا می‌توان تلفن سانترال را به تلفن معمولی متصل کرد؟

این امکان وجود دارد که تلفن معمولی را به دستگاه سانترال متصل کنیم. این امکان زمانی وجود دارد که دستگاه سانترال شما از تلفن آنالوگ نیز پشتیبانی کند. از طرفی تلفن سانترال را به طور مستقیم نمیتوان به خطوط شهری متصل کرده و یا آن را به تلفن معمولی تبدیل کرد. برای اتصال خطوط شهری، کافیست وارد بخش مدیریتی شده و خطوط را متصل کنید.

سخن آخر

در این مقاله به بررسی کامل تلفن سانترال، ویژگی‌ها و مدل‌های مختلف آن پرداختیم. همچنین نحوه اتصال خطوط شهری را نیز به طور کامل توضیح داده‌ایم. راه‌اندازی دستگاه و تلفن سانترال امکانات زیادی در اختیار کارمندان قرار داده و مدیریت خطوط شهری را بسیار آسان می‌کند. اگر شما هم قصد راه اندازی دستگاه سانترال و تلفن‌های آن را دارید، مراحل بالا را مرحله به مرحله انجام دهید و اگر با مشکلی مواجه شدید و یا سوالی داشتید، حتما با ما به اشتراک بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *